PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 725.000
Size
187 m2
FOR SALE

Stationsweg 36, ALKMAAR, The Netherlands

Property Description
STATIONSWEG 36

Altijd al willen wonen in een monumentaal pand? Deze prachtige karakteristieke stadsvilla is gelegen op de perfecte locatie, namelijk op loopafstand van het levendige stadscentrum van Alkmaar met haar vele winkels en restaurants, maar ook op fietsafstand van het strand, de zee en de duinen. Binnen vijf minuten bent u met de auto op de A9 in de richting van Amsterdam, Schiphol en Haarlem en de trein stopt praktisch voor de deur. Een luxe positie, de reuring van de stad, maar ook de rust van de natuur en dat alles binnen handbereik. Parkeren is geen enkel probleem, dat kan gewoon op eigen terrein met maar liefst ruimte voor twee auto’s.

Deze bijzondere villa met statige uitstraling biedt bijzonder veel perspectieven, namelijk de mogelijkheid om wonen en werken te combineren of om er een riante woning te realiseren. Momenteel is de villa in gebruik als kantoor.

Is uw interesse gewekt? Maak dan snel een afspraak om deze bijzondere villa te komen bekijken.

Indeling

Wanneer u voor de woning staat is het eerste wat opvalt de fraaie gevel met mooie ornamenten, welke de villa een statige uitstraling geven. Via de zijkant betreedt u het pand, aan de rechterzijde treft u een ruimte welke momenteel in gebruik is als kantoor. Doorlopend naar de voorzijde loopt u de woonkamer binnen, dit is een prachtige lichte ruimte met hoge plafonds en hoge ramen met glas-in-lood waar het licht sierlijk doorheen valt, de marmeren vensterbanken geven de living een luxe uitstraling. Voorheen was deze ruimte een kamer ensuite, de doorgang is nog aanwezig, de oude situatie kan dus weer in ere worden hersteld. Aan de linkerzijde treft u bij binnenkomst het toilet en de keuken, welke een prima ruimte is om een fijne leefkeuken te realiseren. Achter de keuken bevindt zich een royale bijkeuken welke zowel via binnen als buiten te bereiken is.
De achtertuin is ligt heerlijk beschut. Zittend in alle rust met een kopje koffie onder de prachtige platanen krijgt u het gevoel in Zuid-Europa te zijn.

Eerste verdieping
De eerste verdieping bestaat uit twee delen. Via een vaste trap met bordes bereikt u als het ware een tussenverdieping, hier treft u een riante slaapkamer aan met een dakkoepel welke zorgt voor veel lichtinval, deze kamer is uitermate geschikt om een luxe masterbedroom te creëren. Het platte dak aan de achterzijde leent zich uitstekend als eventueel dakterras, waardoor buiten en binnen één geheel kunnen worden. Via het tweede gedeelte van de bordestrap komt u op eerste verdieping, deze etage telt twee ruime slaapkamers en de badkamer. De badkamer is eenvoudig en is nog geheel naar eigen wensen in te vullen.
Ook de bovenverdieping heeft een karakteristieke uitstraling door de charmante details zoals het glas-in-lood en een mooie Amsterdamse plint welke het plafond omlijsten. De hoge plafonds geven het geheel een ruimtelijk gevoel.

Tweede verdieping
Ook deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap en daar treft u nog eens twee slaapkamers aan.

De vrijstaande stenen garage bevindt zich naast de woning en heeft voldoende ruimte om eventueel fietsen of een motor te stallen, op de oprit is plek voor maar liefst twee auto's.

Bijzonderheden:
- Monumentaal pand met statige uitstraling
- Mogelijkheden om wonen en werken te combineren
- Parkeergelegenheid voor twee auto’s
- Garage
- Gelegen nabij het bos en het centrum van Alkmaar
- Gelegen nabij uitvalswegen
- Gelegen nabij het station
- Scholen in nabije omgeving
- Gewilde buurt
Map
Stationsweg 36
Reload 🗙