PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 1.250.000
Size
218 m2
FOR SALE

David Goskerstraat 18, APELDOORN, The Netherlands

Property Description
Beautifully situated on the edge of 'Ugchelen Buiten' detached house with attached office/practice space with its own entrance, pantry and toilet. The house has a cosy living room, luxurious kitchen with scullery, four (bed) rooms, cloakroom and a luxurious bathroom. The large veranda and the wooden outbuilding complete the picture.

No expense was spared during the construction and finishing in 2019. The whole has a stylishly subdued character and offers a luxurious and warm living comfort with 218 m2 usable area. The layout is designed in such a way that the various living functions are subtly separated and yet still connected to each other. Through the use of high-quality materials, the pleasant living atmosphere can be experienced immediately upon entering.

The house designed by Artec architects was built on piles by construction company Schot from Lochem. The house has red brick facades with a dark trass frame, a dormer window, large overhangs and maintenance-free white plastic window frames with wood grain, HR ++ triple glazing and tilt and turn windows with mosquito nets. The black colour scheme of the coated roof tiles gives the whole a fresh colour contrast. There is also plenty of thought given to energy saving. The house is gasless and uses only electricity. There are 15 solar panels on the flat roof and use is made of a heat pump.
Internally, the house has been finished with great attention to detail. The luxury kitchen set-up, stairs, steel interior doors with glass and the cupboards in the large wardrobe room are custom-made. Furthermore, the entire house has PVC floors with underfloor heating that is adjustable per room. The ceilings in the living room and kitchen have been plastered and all walls have been covered with fibreglass wallpaper.

The plot of 823 m2 has a maintenance-friendly garden. This is around the house landscaped with lawn, ornamental paving and various plant borders with bark and rhododendrons. The whole offers privacy because it is at the back and on the side adjacent to a forest strip that is higher situated. The veranda is generous and can be furnished with a lounge seating area or a large dining table. It also offers space for a barbecue or outdoor kitchen. The veranda has electricity and data connections and provides countless opportunities for a cosy outdoor life throughout the year. In spring and autumn the beautiful days can be enjoyed here and in summer the sultry evenings. In winter, it is lovely under warm blankets. To eat a winter meal with friends or to roast chestnuts for example. Through the sliding doors with a fixed screen door, the kitchen is accessible. Thus, inside and outside are seamlessly connected.
The private plot is fully fenced in with netting and greenery. The wooden shed offers storage options, there are outdoor taps and garden lighting available and in the garden is already a water source. There are three parking spaces next to the house. The site is secured with cameras.

The property is located on the edge of the modern residential area "Ugchelen Buiten". The street is situated around a green park with a footpath. This hides the houses on the other side of the street from view. This strip will not be built on. As a result, the view from the house looks out on three sides onto the woods and greenery. Access from the residential area is via a long driveway that leads only to this house.

From the house it is possible to walk and drive easily to the forests and heath areas of Ugchelen and Apeldoorn West, the ring roads with connections to the A1 and A50 motorways, among others. Close by are schools, shops, medical care and sports facilities.
The centre of Apeldoorn is also within cycling distance. Travel by public transport is possible via the bus stop, located 4 minutes walk from the house, which gives direct connections to the station and centre of Apeldoorn and Arnhem.

Layout office/practice:
The attached office/practice space is accessible through its own entrance door. The room has large windows and a beautiful view. The space can be used multifunctionally. On the back wall is a pantry with sink unit and refrigerator. There is also a private toilet. The inner door with cylinder lock gives access to the utility room of the house.

Layout house:
Covered entrance hall with cloakroom and staircase. The toilet is equipped with Corestone concrete look and wall-mounted sanitary ware. Through wide steel pivot doors, the living areas are accessible.The kitchen diner has large windows, creating a pleasantly bright living space. In the kitchen diner, there is room for a large table with, for example, 8 chairs. The sliding doors connect to the outdoor living area under the covered veranda.

The two-piece Schmidt kitchen is in high-gloss white and has an Italian design with rounded corners. The high wall of cabinets offers ample storage space and built-in appliances include a fridge-freezer, coffee machine and combi oven-microwave. The peninsula is finished with a granite worktop and has all the facilities for rinsing, cooking and preparing. The square sink unit has a Quooker tap for boiling and chilled water. There is also a dishwasher, a 5-burner induction hob and an extractor fan with remote control. Through a door in the kitchen, the utility room with back entrance is accessible. In this room there are connections for washer and dryer and also the heat pump and boiler are installed. A connecting door gives access to the storage room with space for supplies. The water lux system provides here for water softening.
The kitchen is connected to the living room by double steel doors with glass. Currently, the living room is furnished with a lounge seat and a generous table. Also in this room, the light comes from all sides. The large window on the garden side provides views of the veranda and garden.

1st Floor:
The large landing with loft has doors to all bedrooms, the bathroom and the wardrobe room of the floor.
The master bedroom is located at the rear of the house and has various set-up possibilities for a double bed. The adjacent room is furnished with the custom-made wardrobes delivered by Kastenstudio Rotterdam. The walnut veneer finish gives the wardrobe room a pleasantly luxurious look and feel.
The second large bedroom is on the other side of the landing and is also spacious enough for a double bed.

The spacious bathroom has walls with a Corestone concrete look. The whole feels like a spa. The sanitary ware used offers wonderful opportunities for relaxation. The large bathtub is equipped with hydro- and whirlpool. The oak furniture has two stone bowls with standing taps. Above it hangs a large heated mirror with lighting. The large walk-in shower and the toilet are comfortably situated behind a wall.

2nd floor: spacious landing to the two large attic rooms. Both rooms have dormers and a roof window. Currently they are furnished with a workplace and a double bed. However, due to the generous dimensions, the rooms offer various uses. The high ridge also gives the rooms a tough character.

The atmosphere described in words and pictures and the pleasant living comfort of this stylish house can best be experienced by your own perception. If you recognise your own living wishes, you are welcome to come and see the house.
Map
David Goskerstraat 18
Reload 🗙