FOR SALE
Gallery
PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 1.555.000
Size
296 m2

Jan Steenlaan 18

BILTHOVEN, The Netherlands

PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 1.555.000
Size
296 m2
Property Description
Met trots presenteren wij u de zeer bijzondere vrijstaande villa "Westhove". Deze schitterende witgepleisterde villa met authentiek torentje is gebouwd in 1913 en door de huidige eigenaren vanaf 2000 gefaseerd en met zorg en met oog voor detail gerestaureerd. De villa is zeer goed onderhouden, waarbij uitsluitend het buitenschilderwerk nog dient te worden uitgevoerd. Het object heeft een nettovloeroppervlakte van maar liefst meer dan 300m² maar biedt ondanks haar grootte toch sfeervolle en gezellige leefruimten. Door de vele grote raampartijen en plafondhoogtes tussen de 3.03 en 4.63 meter is dit een zeer lichte woning.

De ingang van de villa ligt aan de Rubenslaan en is voorzien van een elektrische toegangspoort en een ruime oprit met parkeergelegenheid. De villa wordt omringd door een volop privacy biedende en fraai aangelegde tuin van 1.270m² met meerdere zonneterrassen op het zuiden. Verder is er de beschikking over een dubbele houtenberging, whirlpool, vijverpartij en beregeningsinstallatie met eigen bron. Een ruime garage behoort eveneens tot de mogelijkheden indien gewenst.

Indeling:
Entree, tochtportaal met toilet, dubbele deuren naar ruime ontvangsthal met toegang tot een drietal leefruimtes. Aan de voorzijde bevindt zich een rustieke werkkamer, grote bijkeuken, trapkast, wijnkelder en ruime berging. De heerlijke en ruime woonkamer ligt aan de zuidzijde van de villa en is voorzien van visgraatparketvloeren, prachtige originele houtenschouw met gashaard en hoog plafond. Tevens bevindt zich hier het torentje met gezellige zitvensterbanken. Openslaande deuren naar een heerlijke veranda op het zuiden completeren dit woonvertrek. Aan de achterzijde is de voormalige garage omgebouwd tot een schitterende leefkeuken met groot kookeiland en tevens voorzien van openslaande deuren, een plafondhoogte van maar liefst 4.63m, alle denkbare inbouwapparatuur, vloerverwarming en een openhaard. Tenslotte is er op de begane grond een ruime tweede living met eveneens openslaande tuindeuren.

Via een prachtig trappenhuis met tussenbordes bereikt u de eerste verdieping bestaande uit een ruime overloop met modern toilet, een drietal, ruime en in grootte, variërende slaapkamers waarvan twee met toegang tot balkon en met diepe kasten en de derde slaapkamer met torentje. Tenslotte is er een moderne grote badkamer met elektrische vloerverwarming, inloopdouche, hoekbad en dubbele wastafel.

Vaste trap naar de ruime zolderverdieping met een overloop met toegang tot een diepe berging, twee grote slaapkamers, waarvan een met bedstede in het torentje. De derde slaapkamer heeft reeds voorbereidingen voor de realisatie van een tweede badkamer, indien gewenst. Daarnaast is er vanuit de overloop, via een vlizotrap een grote stahoge bergzolder bereikbaar.

Bijzonderheden:
De villa heeft naast vele authentieke details, o.a. ook strakke gestuukte wandafwerking, geïsoleerde binnenmuren, geheel dubbelglas met nieuwe ramen, dakisolatie, nieuw leidingwerk en riolering. Tevens is het zinken torendakje vervangen en is er een alarm- en rookmelders installatie aanwezig. Zelden vindt u de unieke combinatie van een prachtig karakteristiek landhuis, op een ideale locatie, op echt een steenworp afstand van (basis-)scholen, de dorpskern van Bilthoven, NS station en de uitgestrekte wandelbossen.
Map
Jan Steenlaan 18
Reload 🗙