PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 1.150.000
Size
269 m2
FOR SALE

Oude Bennekomseweg 14EDE, The Netherlands

Property Description
Een prachtige monumentale villa met garage gelegen op een perceel grond van maar liefst 1.325 m2. Deze villa is recent aan de buitenzijde weer in volle glorie hersteld. Vakkundig en met oog voor de details. Een plaatje! De binnenzijde mag nog naar eigen inzicht aangepakt worden, zodat u hier een eigen touch aan kunt geven. De villa biedt voldoende ruimte om hier een heerlijk familiehuis van te maken, eventueel met praktijk aan huis, zoals het vroeger bedoeld was. Natuurlijk is het dan mooi om gebruik te maken van de nog aanwezige oude kenmerken.

Een pand met een verhaal
Villa Oase is een begrip in Ede. De omstreeks 1928 gebouwde villa is destijds als dokterswoning ontworpen voor huisarts T. Heijmans. De rechthoekige, verspringende bouwvolumes en breed overstekende platte daken zijn kenmerken van invloeden van het Nieuwe Bouwen en De Stijl in het werk van architect Gerrit Feenstra. Het object is destijds zo ontworpen dat er naast het woongedeelte een praktijkruimte aan huis aanwezig was.

Locatie
De villa is gelegen op een mooie zichtlocatie nabij alle dagelijkse voorzieningen. Het station Ede-Wageningen bevindt zich op steenworp afstand, zodat er goede verbindingen zijn met de rest van Nederland. Ook scholen, winkels, sportactiviteiten en de bossen zijn om de hoek aanwezig. Het centrum van Ede is slechts een paar minuten fietsen, hier bevinden zich diverse restaurants en terrassen.

Indeling
Begane grond: Aan de zijkant van de villa bevindt zich de entree met toegang tot de vestibule. Vanuit hier komt u in de hal van de voormalige dokterspraktijk. Hier bevinden zich naast het toilet twee ruime kamers welke gebruikt kunnen worden als slaapkamer of werk- c.q. speelkamer.

Via de originele deur is er toegang tot de hal van het woongedeelte. Direct valt hier de statige trap op en de mooie lichtinval welke via het lange glas in loodraam naar binnen komt. Vanuit hier is de woonkamer bereikbaar. Een heerlijke lichte ruimte door de vele raampartijen. Een deur leidt naar het overdekte en beschutte terras, één van de kenmerken welke tijdens de renovatie zijn teruggebracht. Aansluitend is een mooie eetkamer met openslaande deuren naar de tuin. De keuken is eenvoudig en heeft een toegang tot de wijnkelder. De bijkeuken bevindt zich achter de keuken en beschikt over een deur naar buiten.

Eerste verdieping: Via de statige trap met bordes komt u op de overloop van de eerste etage. Vijf slaapkamers, een badkamer en separaat toilet zijn hier gerealiseerd. De slaapkamers hebben mooie afmetingen en vier slaapkamers beschikken over vaste kasten. Heerlijk is het dat de twee grote kamers toegang tot het balkon hebben. Een mooie plek om ’s ochtends wakker te worden. De badkamer is eenvoudig evenals het toilet.
Map
Oude Bennekomseweg 14
Reload 🗙