FOR SALE
Gallery
PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 2.350.000

Goorsteeg 47

LUNTEREN, The Netherlands

PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 2.350.000
Property Description
Exclusief resideren op Landgoed Kastanjehof met fantastische vergezichten!

Graag nemen wij u mee naar een unieke zeldzame beschikbare plek op de Veluwe! Volledig verscholen in het groen, waar u de drukte van de stad kunt ontvluchten, maar vooral een plek om het leven te vieren en samen te zijn. In deze exclusieve setting wordt u aangeboden een uniek LANDGOED van 7,5 hectare met een stijlvol landhuis, een orangerie met gastenverblijf, zwembad, tennisbaan, weilanden en uitgestrekt bosgebied waar u maximale ruimte, vrijheid en privacy ervaart. Dit markante onder architectuur gebouwde landhuis is in 1999 gebouwd met hoogwaardige materialen, symmetrisch op een terp met twee gelijkvormige zijvleugels, gecombineerd en geïnspireerd door het model van een Groningse borg. Het resultaat is een onderscheidend landhuis als buitenbeentje in de directe omgeving, met een geheel eigen gezicht. Welke een eenheid vormt met de directe omgeving en waar allure, stijl en sfeer voorop staan! Een combinatie van het landgoed met uitgestrekt bosgebied, de villa met royale tuingerichte leef vertrekken omringd door een tijdloze parktuin en de stijlvolle bijgebouwen maken het geheel zeer geschikt als familiehuis waar al dan niet zakelijke aangelegenheden gecombineerd kunnen worden. Met name de omvang van het landgoed, gerangschikt onder NSW, de uitstekende 'toplocatie' midden in het land, de eigentijdse architectuur, de diversiteit aan gebruiksmogelijkheden, de uitstekende staat van onderhoud en de luxe afwerking maakt dit alles tot een zeer exclusief object!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1999.
Bouwwijze: onder architectuur gebouwd. De heer dr. ir. Egbert Hogenberk is de architect en de tuinarchitect Jan Bart Entrop.
Isolatie: volledig geïsoleerd.
Woonoppervlakte: 887 m².
Inhoud: ca. 3.375 m³.
Perceeloppervlakte: 74.690 m².
Energielabel: A.

Frank Lloyd Wright
De huidige eigenaren zagen een blauwdruk van hun landhuis in de vorm van een maquette in een Parijse etalage. De ontwerper hiervan was Frank Lloyd Wright en zijn gedachtegoed is zeker terug te vinden in het landgoed Kastanjehof (1999). De bekende architect Dr. Ir. Egbert Hoogenberk gebruikte roodbruine baksteen met accenten van Belgisch hardsteen, flauw hellende, leigedekte daken en het typerende grote dakoverstek. De hele woning is symmetrisch op een verhoging gebouwd, naar het model van een Groningse borg, met twee gelijkvormige zijvleugels. De belangrijkste ruimte in het middenhuis is de riante zitkamer met ronde erker, die uitkijkt op de tuin. Ernaast ligt de grote Siematic woonkeuken met moderne apparatuur, waaronder een stoomoven. De fraaie entree laat u direct kennismaken met de gebruikte duurzame materialen: schitterend marmer op de vloer, hardhouten deuren en natuursteen. De master bedroom ligt op de begane grond en beschikt over een ruime inloopkast en een grote badkamer, ingericht met Italiaans design. In deze vleugel bevindt zich ook een separate entree en een ruim kantoor met secretariaat om de gasten ook daar royaal te verwelkomen. Het souterrain beschikt over een grote trainings- of vergaderzaal voorzien van een kolossale wolfskuil met drie dubbele openslaande deuren, een wijnkelder en een speelkelder met bibliotheek en pantry. Boven zijn er twee ruime, identieke slaapkamers, met elk een eigen badkamer en een ruim balkon met schitterend uitzicht over het landgoed.

Het zwembad met zonneterras is gesitueerd in de andere vleugel en het is eenvoudig te veranderen in een buitenzwembad. De orangerie in de tuin, met zitkamer, slaapkamer, keuken en badkamer, kan dienst doen als gastenverblijf of als woning voor de au-pair. De Kastanjehof biedt werkelijk alles voor heerlijk woongenot met opperste privacy. De belangrijkste ruimte in het middenhuis is de zitkamer met een ronde erker, die uitkijkt op de tuin.

De hoofdingang is aan de Goorsteeg 47 te Lunteren. De achteringang bevindt zich aan de Lunterse Bosweg 4a te Lunteren.
Reload 🗙