PROPERTY FEATURES
Asking price
€ 1.098.000
Size
190 m2
FOR SALE

Floris Versterlaan 25, ROTTERDAM, The Netherlands

Property Description
Deze zeer royale hoekwoning, uit het bouwjaar 1935, kenmerkt zich door de unieke ligging met uitzicht over een mooie singel. Deze schitterend gelegen herenwoning bevat vele authentieke details, zoals het mooi behouden glas-in-lood en de hoge plafonds. Deze statige woning is aan drie zijden voorzien van tuin en voorziet daardoor in veel rust en privacy. Doordat de voortuin op het zuidoosten ligt, de zijtuin op het zuidwesten en de achtertuin op het noordwesten, draait de zon letterlijk om het huis heen en is er gedurende de dag altijd een plekje in de zon te vinden in de tuin. In de achtertuin bevindt zich tevens de vrijstaande garage met oprit/parkeerplaats ervoor.

Het herenhuis beschikt over 190m2 gebruiksoppervlakte wonen en 28m2 overig inpandige ruimte, bestaande uit ca. 12m2 kelder op 190cm stahoogte en ca. 16m2 op de zolder. Middels het plaatsen van een vaste trap en daglichttoetreding (en uiteraard de overige zaken als isolatie en overige afwerking) is hier relatief eenvoudig een extra kamer te realiseren en het gebruiksoppervlak wonen uit te breiden tot ca. 206m2.

De Floris Versterlaan staat bekend als een zeer aangename, lommerrijke laan met klinkerbestrating, hoge bomen en voldoende parkeergelegenheid. Er zijn meerdere supermarkten in de buurt en de op loopafstand gelegen Bergse Dorpsstraat staat bekend om zijn vele winkels en speciaalzaken. De tramhalte aan het Montignyplein zorgt voor een directe openbaar vervoersverbinding met station Noord en het Centraal Station. Er zijn meerdere bushaltes nabijgelegen en er is veel groen in de omgeving zoals het Prinses Beatrixplantsoen, het Plaswijckpark en het Lage en Hoge Bergse Bos. Rondom de Bergse Plassen zijn leuke horeca gelegenheden, een kinderboerderij en een watersportvereniging. Sportfaciliteiten (hockey, tennis, cricket, voetbal, honkbal, zwemmen, etc.) zijn in de nabije omgeving gelegen. Er zijn vele scholen (zowel kinderdagverblijven, basisonderwijs, voortgezet onderwijs alsook een internationale school) op loop- en/of korte fietsafstand. De uitvalswegen A12, A13, A16 en A20 zijn goed bereikbaar.

Indeling:

Kelder:
De kelder is toegankelijk via de hal en biedt ca. 12 m2 extra berg- en/of provisieruimte. Deze ruimte heeft een stahoogte ca. 190cm en is bereikbaar middels een vaste trap, via deur in kelder komt u bij de ruimte waar de CV installatie is.

Begane grond:
De hal is voorzien van tegelvloer en biedt toegang tot het toilet, de gesloten keuken en de ruime opgezette eet- en woonkamer. Middels de dubbele openslaande deuren met schitterend glas-in-loods betreedt u de opvallend lichte woonkamer met houten mozaïek vloer en een in het oog springende schouw met openhaard. De woonkamer staat in open verbinding met de eetkamer, welke middels de schuifdeur met grote raampartijen toegang, en tevens prachtig uitzicht verschaft, tot de tuin. De keuken is voorzien van de nodige inbouwapparatuur en voldoende bergruimte.

Eerste verdieping:
Via de trap bereikt u de overloop met toegang tot de drie slaapkamers, het separaat toilet, de badkamer en de trap naar de tweede verdieping. De drie slaapkamers bieden middels ingebouwde kasten voldoende bergruimte. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft tevens toegang tot het balkon. De badkamer beschikt over een dubbele wastafel en een douche in bad.

Tweede verdieping:
Via de trap komt u uit op de tweede verdieping, voorzien van bijzonder ruime overloop, een slaapkamer en (hobby) kamer. De overloop doet dienst als wasruimte, maar zou gemakkelijk als extra slaapkamer of bijvoorbeeld speelkamer kunnen dienen. Beide kamers zijn van royaal formaat, de slaapkamer heeft een eigen wastafel en voelt middels de grote ramen in de dakkapel bijzonder licht aan.

Zolder:
Via een luik bereikt u de vliering van ca. 16 m2 welke dienst doet als bergruimte.

Tuin:
Vanwege de hoekligging van dit herenhuis, is deze voorzien van voor-, zij- en achtertuin. Deze zonnige tuin is opvallend breed, fraai aangelegd en biedt ruimte aan een vrijstaande, stenen garage.

Garage: ca. 510cm x 266cm, plus een vliering die thans (nog) niet toegankelijk is gemaakt, maar geschikt te maken is voor extra bergruimte.

Bijzonderheden:
- bouwjaar woonhuis 1935
- gebruiksoppervlakte wonen ca. 190 m2 (conform NEN 2580)
- gebruiksoppervlakte overig inpandige ruimte ca. 28 m2 (conform NEN 2580)
- gebouw gebonden buitenruimte ca. 10 m2 (conform NEN 2580)
- voorzien van houten kozijnen, deels bezet met dubbel glas
- centrale verwarming middels CV-ketel
- warm water middels geiser (eigendom)
- aan drie zijden voorzien van tuin
- oplevering in overleg

J.J. van Oosten Makelaardij is de NVM-makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen NVM-makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen bij de aankoop van dit object.
Aan deze aanbiedingstekst kunnen geen rechten worden ontleend.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Map
Floris Versterlaan 25
Reload 🗙